Köttbullar

500g köttfärs eller blandfärs
1/2 gul lök, riven eller finhackad
1 ägg
1 dl grädde
salt
peppar


Så här gör du:

Blanda köttet med löken, grädden och ägget. Salta och peppra efter smak.
Rulla till lagom stora bullar och placera dem på en ungsfast form med eller utan bakplåtspapper.
200 grader i 5-10 minuter (beroende på storlek). Jag hade mina inne tills de nästan var klara och sen stekte jag dem i panna med smör tills de var helt genomstekta.
Fredrik ville ha sås till så jag slog på grädde direkt på köttbullarna och kryddade såsen med salt, peppar och lite paprikapulver. Högsta betyg av en kräsen pojkvän!

Originalrecept; http://blogg.passagen.se/fettbramat/entry/köttbullar_med_gräddsås1

 

#1 - - Erikas LCHF till vardag och fest:

Egengjorda köttbullar är så fantastiskt gott! Måste göra det snart igen.

Svar: Det är jättegott! :-D
AnnasLCHF