Ugnsgratinerad korvstroganoff

4 portioner
1 falukorvsring (800g, jag använde scans)
1 liten purjolök
1 burk krossade tomater
5 dl grädde
150-200g riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200C
Skär korven i lagom stora bitar och lägg i en ugnsfastform
Skiva upp purjolöken och ha i den i formen tillsammans med grädden och de krossade tomaterna
Salta, peppra och rör ihop blandningen
Låt stå i ugnen ca 15-30 minuter (det ska bubbla)
Ta ut och häll på ost, ställ in i ugnen tills osten är gyllene ca 15-20 minuter


Ovenbaked sausage stew

4 portions
1 sausage ring (800g, in Sweden It's called "falukorv")
1 small leek
1 can of crushed tomatoes
5 decilitre cream

Instructions:
Preheat the oven to 200C
Cut the sausage into bite-sized pieces and place in an ovenproof dish
Slice the leeks and add to the sausage together with the cream and the crushed tomatoes
Salt, pepper and stir the mixture
Let stand in the oven for about 15-30 minutes (until bubbles appears)
Remove and add the cheese on top, place in the oven until the cheese is golden, about 15-20 minutes



Mycket att göra

Hej fina läsare! 

Just nu är det mycket jobbande för mig (bollar med 3 jobb) och därför hinner jag inte med så mycket mer än att instagramma det jag äter (instagram.com/annaslchf).
 
Snart återgår jag till ett jobb och då kommer kanske både blogglust och tid vara på min sida :-) 
 
Hoppas ni får en härlig vecka!
 
Kram/ Anna
 
2012-->2014. Kan jag så kan du!
 
Visa fler inlägg