Örtsås

Mamma bjöd på en riktigt god sås igår. Passar kött lika bra som fisk.

Du behöver: 
1 purjolök
1 liten gul lök
1 fryst paket ( á 30gr) vardera av dill, persilja, gräslök
1 köttbuljongtärning (knorr 2gkh/100g torrvara) 
1 liten burk creme fraiche
3 dl grädde

Gör så här:
Glasa purjolök och gul lök i smör, blanda i de frysta örterna och buljongtärningen som får smälta. Tillsätt creme fraiche o grädde.

LCHF Fudge

Nu är det inte långt kvar till jul. Förra året gjorde jag fudge så det stod härliga till. Receptet hittade jag hos en tjej som heter @sofie.marklund på instagram. Detta recept är för bra för att hemlighålla så nu delar jag med mig av det. 
 
Om ni provar detta recept skriv gärna vad ni tycker och om ni lägger ut bilder på instagram tagga mig så jag får se :-) 
 
Du behöver:
50g smör
2,5 dl grädde
1-2 msk sötningsmedel (sukrin gold är min favorit)
1krm vaniljpulver
Lite salt
 
Smaksättning:
Vanilj, kakao, saffran, pepparkaka, lakrits. Bara fantasin sätter gränser.
 
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt sedan koka/sjuda under omrörning (OBS, hela tiden) tills den blir tjock, ca 15-30 minuter.
Smöra en form, en matlåda blir utmärkt, eller klä in den med bak- eller smörgåspapper. Låt stå i frysen ca 2 timmar och skär sedan upp i serveringsstorlek.
Jag förvarar dem i frysen när de inte står framme. Enligt min smak är de godast frysta.



Visa fler inlägg