LCHF-Köttbullar

Julen nalkas och även vid en sådan högtid föredrar jag att hålla mig till LCHF.
Jag gör därför egna köttbullar utan socker, gluten eller andra onödiga ingredienser.
Här kommer ett uppdaterat recept med lite mer exakta mått än originalreceptet.
Om du provar mitt recept kommentera gärna vad du tycker. Lägger du upp en bild på instagram eller liknande? Tagga mig så jag får se hur era blev :-)
 
Ca 50 köttbullar:
500g köttfärs (nötfärs eller blandfärs, båda fungerar)
1/2 gul lök, riven eller finhackad
1 ägg
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:
Finhacka eller riv löken.
Blanda kött, lök, grädde, ägg och kryddor för hand i en bunke.
Rulla till lagom stora bullar och placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen, 200°C i 5-10 minuter (beroende på storlek). 
Smörstek köttbullarna innan servering för att få en fin yta och god smak.
 
(Så här i juletider brukar jag frysa in köttbullarna utan att steka dem för att sedan göra det när det är dags för julbord)
 
Näringsinnehåll per köttbulle:
P:  2 gram
F:  2,5 gram
K:  0,16 gram
 



#1 - - Amanda:

Hej! Jag testar de här idag, är relativ nybliven lchf-are och insåg att det ju skulle vara ströbröd i "vanliga" köttbullar! Började söka runt och ser att folk har fiberhusk i men det har jag inte hunnit köpa hem. Då var det här receptet jättebra där ingenting sånt behövs utan där man helt enkelt kan utesluta ströbrödet :) Ska snart in med dem i ugnen, tror de kommer bli super! Tack för receptet!

Svar: Va roligt att du gillade receptet! Hoppas det smakade bra :-) Kram
Anna Hagström

#2 - - Elin:

Så bra med utförligt recept och tipset att även steka snabbt i stekpanna före servering. Brukar steka i långpanna även tidigare. Extra gott när man stekte i stekpannan också. Min 11-åring sa "Mamma, det var de godaste köttbullarna du har gjort". Tackar!

Svar: Åh va roligt att höra! Tack :-) Kram
Anna Hagström