LCHF-Drömtårta

Nu har jag återigen hittat ett helt otroligt LCHF-recept! Denna gången hos duktiga Suzanna (@bakervsrunner på instagram). Originalreceptet hittar ni HÄR
 
Kakan:
4 ägg
1,5 dl Sukrin gold eller annan sötning
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
2 msk Kakao
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
 
Fyllning:
250g smör, låt stå framme ca 1,5 timmar
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
 
Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas. 
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)

Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.
 
Fyllningen
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.

Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, ät och njut!




LCHF-Rulltårta

Jag experimenterade lite med Suzanna's recept och gjorde en riktigt god rulltårta. Till sommaren ska jag fylla den med grädde och färska bär! (@bakervsrunner på instagram). Originalreceptet hittar ni HÄR.
 
Kakan:
4 ägg
1,5 dl Sukrin gold eller annan sötning
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
1,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
 
Fyllning:
 
Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas. 
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)

Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.

Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten).
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, servera med grädde, ät och njut!



LCHFDreamCake

Once again I've found an incredible LCHF-recipe! This time the talented Suzanna (bakersvsrunner on instagram) created the original recipe. You'll find it HERE

The cake:

4 eggs
1.5 decilitre Sukrin gold or other sweetening
4 tablespoon Coconut Flour (Aman Prana)
2 tablespoons Cocoa
1 tablespoon Grounded Psylliumseeds
3/4 teaspoon Bicarbonate
0.5 teaspoons Vanilla powder
1 pinch of salt

Filling:


250g butter, allow to stand in front about 1.5 hours
1 decilitre Sukrin Melis, or other sweetening
1 egg yolk (goes well without)
1 teaspoon vanilla powder

Instructions
Preheat the oven to 200 C and put a baking paper on a baking tray.
Mix the dry ingredients in a bowl and whisk the egg and sweetening fluffy before you add the dry ingredients.
The batter will thicken during the time it is mixed.
Spread the batter on the baking sheet (should be fairly thin).
Bake in the center of the oven for 5 minutes (make sure it does not become too well baked, then it becomes difficult to roll it)

Remove the bottom of the furnace and "turn" the entire cake using another baking paper. Remove the baking sheet used in the oven and let the cake cool under a tea towel while you make the filling.

The filling
Add the butter (should be very soft) in a bowl, add egg yolk, sift over Sukrin Melis and vanilla powder.
Whisk with electric mixer until they are mixed well and butter become a bit fluffy.

The roll
Align the edges of the cake. Spread the butter cream and roll the cake from the long side.
Wrap the cake in plastic wrap (I cut my in half). Place it in the fridge until butter cream is solid.
Cut the cake into bite-sized pieces, eat and enjoy!






Visa fler inlägg