LCHF-Rulltårta

Jag experimenterade lite med Suzanna's recept och gjorde en riktigt god rulltårta. Till sommaren ska jag fylla den med grädde och färska bär! (@bakervsrunner på instagram). Originalreceptet hittar ni HÄR.
 
Kakan:
4 ägg
1,5 dl Sukrin gold eller annan sötning
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
1,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
 
Fyllning:
 
Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas. 
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)

Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.

Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten).
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, servera med grädde, ät och njut!



#1 - - Therese:

Vilken god rulltårta!! Dock gick min sönder när jag skulle rulla men smaken var supergod! Gjorde en chokladsmörkräm istället för sylt :)

Svar: Va roligt att du gillade den :-) Kram
Anna Hagström

#2 - - Anonym:

Går det att skippa sötkingen i kakan eller blir det något tokigt då med konsistensen?

Svar: Det går nog bra, sötningen påverkar inte konsistensen vad jag vet :-)
Anna Hagström