Mortadellapizza

Jag är alltid på jakt efter nya, spännande och enkla sätt att laga mat.
Denna gång stod pizza på tur och vad passar väl bättre än mortadella? Det är en fet, kolhydratfattig korv.
Det blir inte mer perfekt än så!
 
Du behöver
1 paket mortadella
Hackad tomat
Oregano
Riven ost
Valfri pizzafyllning (exempelvis: champinjoner, skinka, lök osv)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200C
Lägg ut mortadellan på en plåt med bakplåtspapper
Toppa med din pizzafyllning
Grädda i ca 10-15 minuter eller tills osten är gyllene
 


PS.
Passar även utmärkt kalla på en picknick!
 
 
 

Köttfärsgratäng alá LCHF

Jag försöker äta lite striktare LCHF än jag gjort tidigare under våren. Ägg och bacon är det absolut optimala men något enformigt.
Denna köttfärsgratäng innehåller:
40g, 13% Protein
119g, 83% Fett
12g, 4% Kolhydrater
 
1 portion (jag åt allt detta till middag):
100g blandfärs
1dl creme fraiche
70g gräddost
1dl grädde
100g tomat
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Häll i köttfärsblandningen i formen.
Grädda i ugnen, 200C ca 15-20 minuter.
Serveras med grönsaker eller äts som den är!

 

LCHF-Gratin

I try to eat stricter LCHF now than I did earlier in the spring. Eggs and bacon is absolute optimal, but somewhat monotonous.This ground beef casserole contains:40g , 13% Protein119g , 83 % Fat12g , 4% Carbohydrate1 serving (I ate all this for dinner) :100g among mince1dl sour cream70g cheese1dl cream100g tomato1 clove garlicSaltPepperInstructions:Mix all ingredients in a bowl.Grease an oven proof dish with butter.Pour in the ground beef mixture into the mold.Bake in oven 200C for about 15-20 minutes .Serve with vegetables or eaten as it is!


Visa fler inlägg