LCHF-Veckomeny

Hej på er! 
Jag har experimenterat i en vecka genom att väga/mäta min mat.
Mina måltider har varit relativt strikta. Jag äter inte frukost av den enkla anledningen att jag sällan är hungrig innan 12.
Jag använde mig av kostbevakningen för att räkna ut energiprocenten för varje dag.
 
Måndag:
Lunch: 140 g bacon, 1 burk hela champinjoner (ca 170 g), 1 liten gul lök, 2 salladsblad, 4 romanticatomater
 
 
Middag:
170 g sidfläsk, 1/2 gul lök, 1,5 dl grädde
Skär löken i lagom stora bitar. Stek i smör tills löken är mjuk. Slå på grädde och låt sjuda tills grädden tjocknar. Salta och peppra.
 
Energiprocent:
15% Protein
80% Fett
5% Kolhydrater
 
Tisdag
Lunch: 3 ägg, 1/2 tomat, 80 g riven gräddost, 140g champinjoner, 2 salladsblad, 4 romanticatomater, 50g smör 
 
Middag: 140g bacon, 150 g smörstekta vaxbönor
 
Energiprocent:
14% Protein
83% Fett
3% Kolhydrater
 
Onsdag
Lunch: 3 ägg, 75 g smör, 2 salladsblad, 4 körsbärstomater, 6 skivor gurka
 
Middag: 200g falukorv, stektk i smör, 200g brysselkål stekt i smör, serverades med 75 g smör
 
Energiprocent:
11% Protein
84% Fett
5% Kolhydrater
 
Torsdag
 
Lunch: 180g paprika, 200g gräddstuvad köttfärssås, 30g ost, 4 körsbärstomater, 2 salladsblad, gurka
 
Middag: 150g sidfläsk i bit, 1,25dl grädde, 50 g champinjoner
 
Energiprocent (missnöjd med dagens fördelning)
25% Protein
68% Fett
7% Kolhydrater
 
Fredag
Lunch: 140g Bacon, 150g Broccoli, 70g smör
 
Middag: Korvstroganoff med grönsaker
 
Energiprocent:
9% Protein
87% Fett
4% Kolhydrater
 
Lördag
Lunch: 4st mortadellapizzor (använde mortadella som pizzabotten)
  
Middag: 140g bacon, 70 g lök, 3 dl grädde, riven zucchini
 
 
Energiprocent
20% Protein
73% Fett
7% Kolhydrater
 
Söndag
Lunch: 4 ägg mosade i ca 70g smör
 
Middag: 100g falukorv, 50g lök, 2,5dl grädde, 100g riven Smörstekt zucchini
 
Energiprocent
9% Protein
87% Fett
4% Kolhydrater

LCHF-Week Menu

Hello!
I have experimented for a week by weighing / measuring my food.
My meals have been relatively strict. I do not eat breakfast for the simple reason that I'm rarely hungry before 12 o'clock.
I used a swedish sight to calculate the energy ratio for every day (this one).
 
Monday:
Lunch: 140 g bacon, 1 can of whole mushrooms (about 170 g), 1 small onion, 2 leaves of lettuce, 4 cherry tomatoes
e
 
Dinner:
170 g bacon, 1/2 yellow onion, 1.5 cups cream
Cut the onion into bite sized pieces. Fry in butter until onion is soft. Turn on the cream and simmer until the cream thickens. Add salt and pepper.
 
Energy Percentage:
15% Protein
80% Fat
5% Carbohydrates
 
Tuesday
Lunch: 3 eggs, 1/2 tomato, 80 g grated cream cheese, 140g mushrooms, 2 lettuce leaves, 4 romanticatomater, 50g butter
  
Dinner: 140g bacon 150g butter fried wax beans
  
Energy Percentage:
14% Protein
83% Fat
3% Carbohydrates
 
Ondag
Lunch: 3 eggs, 75g butter, 2 lettuce leaves, 4 cherry tomatoes, 6 slices of cucumber
 
Dinner: 200g sausage, fried in butter, 200g Brussels sprouts fried in butter, served with 75g butter
 
Energy Percentage:
11% Protein
84% Fat
5% Carbohydrates
 
Thursday
 Lunch: 180g pepper, 200g creamed meat sauce, 30g cheese, 4 cherry tomatoes 2 lettuce leaves, cucumber
  
Dinner: 150g pork in bite, 1,25dl cream, 50 grams of mushrooms
 
Energy Percent (dissatisfied with the current distribution)
25% Protein
68% Fat
7% Carbohydrates
 
Friday
Lunch: 140g bacon, 150g broccoli, 70g butter
 
 Dinner: Sausage Stroganoff with vegetables
 
 Energy Percentage:
9% Protein
87% Fat
4% Carbohydrate
 
Saturday
Lunch: 4st mortadellapizzor (used mortadella pizza bottom)
 
Dinner: 140g bacon, 70 g onion, 3 dl cream, grated zucchini
 
The energy percentage
20% Protein
73% Fat
7% Carbohydrates
 
Sunday
Lunch: 4 eggs mashed approximately 70g butter
  
Dinner: 100g sausage, 50g onion, 2,5dl cream, 100g grated Butter Fried zucchini
 
The energy percentage
9% Protein
87% Fat
4% Carbohydrate

LCHF-Ugnsomelett

Det bästa med en ugnsomelett är att den sköter sig själv och passar utmärkt att fylla med "kylskåpsrens"
Jag har köpt matlådor från IKEA i glas som lämpar sig alldeles utmärkt för denna måltid.
 
1 portion
3 ägg
Ca 5 körsbärstomater
50g ost
Kryddor (oregano bland annat)
 
Vispa ihop äggen och kryddorna lätt
Tillsätt osten och tomaten
Smörj formen innan du häller i smeten
Grädda i ugnen ca 10-20 minuter, 200C
Servera med sallad eller ät som den är
 
 
Visa fler inlägg