LCHF-Ugnsomelett

Det bästa med en ugnsomelett är att den sköter sig själv och passar utmärkt att fylla med "kylskåpsrens"
Jag har köpt matlådor från IKEA i glas som lämpar sig alldeles utmärkt för denna måltid.
 
1 portion
3 ägg
Ca 5 körsbärstomater
50g ost
Kryddor (oregano bland annat)
 
Vispa ihop äggen och kryddorna lätt
Tillsätt osten och tomaten
Smörj formen innan du häller i smeten
Grädda i ugnen ca 10-20 minuter, 200C
Servera med sallad eller ät som den är
 
 
#1 - - lchfstudentskan:

Detta ska jag prova, mums! Vet du om dessa matlådor i glas går att köra i micron också? Tänkte matlåda till skolan.

Svar: Jag micrar mina glasmatlådor dagligen 😛 Det är det som är så bra med dom! Micrar du en plastlåda släpper plasten lite och hamnar i din mat, men micrar du en glaslåda finns inget gift som hamnar i maten 😇👍🏻
AnnasLCHF

#2 - - Nilla:

Använder du själva matlådan som ugnsform också? Kan man göra så? Tänker isf är det ju skitbra så får man perfekt strl till matlådan :)

Svar: Det är det som är det bästa med den matlådan :-) Den tål allt. Ugn, micro och diskmaskin :-)
AnnasLCHF