AnnasLCHF matvecka

Hej på er!
Ni var ett gäng på instagram som ville veta vad jag åt förra veckan. Jag har nämligen äntligen börjat gå ner i vikt igen. Observera att denna lista är hur JAG har ätit, det här har fungerat för MIG. Varje helg skriver jag en matlista inför kommande veckan och räknar, på ett ungefär, Protein/Fett/Kolhydrater (här räknar jag). Eftersom jag vill väga 65kg är mina kriterier 65g protein, 130g fett och MAX 20g kolhydrater per dag. När jag inte nått mitt "fettmål" för dagen blandar jag ihop kokos, vaniljpulver och smör (ibland har jag lite sötning i och ibland skippar jag det, valet är ditt).
 
Om man är nyfiken på att veta mer om hur energifördelningen ska se ut kan man hitta det HÄR
 
OBS!
Jag förespråkar verkligen inte att man nitiskt ska räkna varje liten grej man stoppar i munnen. Jag har problem med överätning och behöver därför svart på vitt att jag inte äter för lite. Detta är ett sätt att hjälpa MIG själv att må bra och sluta överäta. Jag har skrivit matlista i ca 4 månader nu och äntligen hittat den mängd mat min kropp behöver. Man måste prova sig fram. Vad jag blir mätt av kanske inte Du blir mätt av. Lyssna alltid på din kropp. Ingen vet bättre än Du hur Du mår.
 
Måndag
Lunch: 4 ägg

Middag: 150g nötfärs + 100g tomat + 50g lök + 1dl grädde


Fettmål: 35g kokos + 45g smör
P: 65g 
F: 130g
K: 15g
 
Tisdag
Lunch: 140g bacon + 75g vaxbönor + 75g haricot verts

Middag: 100g nötfärs + 70g gräddost + 150g broccoli + 1 dl grädde + 50g lök


P: 65g
F: 121g
K: 16g
 
Onsdag
Lunch: 2st cabanoss + 150g ICAs Grönmix 

Middag: 250g rimmat sidfläsk + 200g blomkål (recept)


P: 65g
F: 138g
K: 17g
 
Torsdag
Lunch: 170g falukorv + 2 ägg

Middag: 150g nötfärs + 0,5dl grädde


Fettmål: 35g smör + 30g kokos
P: 65g
F: 130g
K: 9g
 
Fredag
Lunch: 120g nötfärs + 150g ICA's grönmix

Middag: 3 ägg + 50g gräddost + 100g tomat (recept)


Fettmål: 60g smör + 55g kokos
 
Lördag:
Lunch: En förpackning Grillstads Guldsalami
Middag: Hönsfärsbiffar med brysselkålsmos och champinjonsås (recept)

Jag kan tyvärr inte återge exakta värden då jag var bortbjuden men på ett ungefär hamnade jag enligt mitt mål. Jag överåt inte bara för att jag var bortbjuden
 
Söndag
Mat: 200g nötfärs + 70g gräddost + 1 avokado + grönsaker

Fettmål: 50g smör + 45g kokos
P: 62g
F: 135g
K: ca 18g
 

LCHF-lapskojs

4 portioner

Till moset:
1 mellanstort blomkålshuvud (ca 800g)
2 lagerblad
Salt
60g smör

Ca 600g rimmat sidfläsk, skuret i små bitar

Gör så här:
Dela blomkålen i mindre bitar och koka den sedan i ca 10-15 minuter tillsammans med lagerbladen och lite salt (tänk på att fläsket också är salt)
Stek sidfläsket så det får en fin gyllene färg
Häll av blomkålen, ta bort lagerbladen och mosa på valfritt sätt (med gaffel, stavmixer eller matbetedare) tillsätt smör
Blanda blomkålsmoset med fläsket, ät och njut :-)




LCHF-lapskojs

4 servings

For the mash:
1 medium size cauliflower (about 800g)
2 bay leaves
Salt
60g butter

Approximately 600g salted pork belly cut into small pieces

Do this:
Cut the cauliflower into small pieces and boil it for about 10-15 minutes along with the bay leaf and a little salt (remember that the pork also is salty)
Fry the pork so it gets a nice golden color
Drain the cauliflower, remove the bay leaves and mash in any way you want (with fork, hand blender or food processor) add the butter
Mix the cauliflower mash with the pork, eat and enjoy :-)


Visa fler inlägg