Fyllda champinjoner

1 portion
4 stora champinjoner eller 6 mellanstora
40g lök
1/2 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
Persilja
Krydda

Gör så här
Sätt ugnen på 200C
Bryt loss fötterna från svampen och lägg hattarna upp och ner i en ugnsfast form, "torka ur" hattarna i ugnen medan du förbereder fyllningen (ca 10 minuter)
Hacka fötterna, löken och persiljan
Stek fyllningen i smör och pressa i vitlök
Ta ut hattarna ur ugnen och fyll dom
Toppa med ost och grädda ca 15 minuter eller tills gyllene
Serveras med kött



Stuffed mushrooms

1 serving
4 large or 6 medium mushrooms
40g onion
1/2 clove garlic
1 dl grated cheese
Parsley
Spices

Instructions
Preheat the oven to 200C
Break off the feet from mushrooms and place the caps upside down in an ovenproof dish, "wipe out" the hats in the oven while you prepare the filling (about 10 minutes)
Chop the feets, onion and parsley
Fry the filling in butter and squeeze in the garlic
Remove the mushrooms from the oven and stuff them
Top with cheese and bake for about 15 minutes or until golden
Serve with meat


LCHF-Lövbiffsrullader

1 portion
2 mindre skivor lövbiff
50g smaksatt färskost
0,5dl ost
0,5dl grädde
Kryddor

150g riven blomkål

Gör så här
Sätt ugnen på 200C
Bre på färskosten på lövbiffen, krydda och rulla ihop
Lägg rullarna i en liten ugnsfast form och slå på grädde
Grädda i 10 minuter, ta ut formen och toppa med ost. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Koka upp vatten med salt i. Lägg i blomkålen, ta bort kastrullen från plattan och häll av blomkålen i ett durkslag.
Ät som det är eller servera med grönsaker. 

Visa fler inlägg