Höstgryta

4 portioner
800g fläskgrytbitar
2st paprikor
2 små lökar
200g champinjoner
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
5dl grädde
Smör
Salt
Peppar
 
Gör så här:
Skär upp alla grönsaker.
Stek paprikan och löken mjuka i rikligt med smör (OBS! Inte champinjonerna).
Kläm i vitlöksklyftorna och låt dessa steka med en stund för att ge smak.
Salta och peppra.
Häll över grönsaksblandningen i en gryta (jag hade en gjutjärnsgryta från Ikea).
Bryn köttet i rikligt med smör i stekpannan du nyss använt till grönsakerna.
Tillsätt salt, peppar och tomatpuré. Låt det steka med köttet en stund.
När köttet fått en gyllene färg föser du ner det i grytan med grönsakerna.
Värm upp grytan och blanda väl.
Slå i grädden när grytan är varm och låt den stå och puttra i ca 30minuter.
Stek under tiden champinjonerna i samma stekpanna du använt till resten av grytan.
När 30 minuter gått kastar du i svampen i grytan och låter den koka med i ytterligare 10 minuter.
Serveras med BLOMKÅLSRIS eller en god sallad.