Husmanskost alá AnnasLCHF

Det går att äta "riktig" mat med hjälp av lite modifikationer.
Igår åt jag pannbiff med gräddsås, smörstekt lök och blomkålsmos.

Min variant är busenkel!

Koka färsk blomkål i saltat vatten, ca 8-10 minuter. Häll av vattnet och skaka ur durkslaget ordentligt.
Mixa sedan blomkålen med stavmixer (alternativt mosa med gaffel).
Skiva löken och stek i smör.
Krydda köttfärsen, forma till pannbiffar och stek i smör.
Ta ut biffarna ur stekpannan och slå i grädde.
Smaka av såsen med salt och peppar medan du låter den reducera i stekpannan till önskad tjocklek.
(Ju mer grädde desto längre tid tar det men en bra sås reder sig själv).


Smaklig måltid!

 
#1 - - Johanna:

Använder du några andra ingredienser i ditt blomkålsmos mer än mosad blomkål? 😀

Svar: Nej, i så fall hade jag skrivit det :-)
AnnasLCHF