LCHF-Drömtårta
Nu har jag återigen hittat ett helt otroligt LCHF-recept! Denna gången hos duktiga Suzanna (@bakervsrunner på instagram). Originalreceptet hittar ni HÄR
Kakan:
4 ägg
1,5 dl Sukrin gold eller annan sötning
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
2 msk Kakao
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
2 msk Kakao
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
Fyllning:
250g smör, låt stå framme ca 1,5 timmar
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas.
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas.
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)
Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.
Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.
Fyllningen
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.
Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, ät och njut!
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.
Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, ät och njut!

