LCHF-Drömtårta

Nu har jag återigen hittat ett helt otroligt LCHF-recept! Denna gången hos duktiga Suzanna (@bakervsrunner på instagram). Originalreceptet hittar ni HÄR
 
Kakan:
4 ägg
1,5 dl Sukrin gold eller annan sötning
4 msk Kokosmjöl, Aman Prana
2 msk Kakao
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
 
Fyllning:
250g smör, låt stå framme ca 1,5 timmar
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
 
Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas. 
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)

Ta ut botten ur ugnen och "vänd" hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.
 
Fyllningen
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.

Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, ät och njut!
#1 - - Katarina:

Hej!

Varför föredrar du Sukrin Gold framför Sukrin + som i originalreceptet? Har du mer sukrin för att du gillar det eller beror det på sorten? Nyfiken :-) Tänkte testa själv :-)

Svar: Hej!
Anledningen är att jag inte har sukrin+ hemma. Sen tycker jag även att Gold är det bästa sötningsmedlet då bismaken är minimal/obefintlig ☺️👍 Kram
AnnasLCHF

#2 - - Anonym:

Det ser helt underbart ut, men en fråga angående smöret. Antar att du använt normalsaltat smör? Om ja, varför inte osaltat för att slippa salta smaken?

Svar: Jag använde normalsaltat smör för att det är det smör jag brukar använda, kändes onödigt att köpa nytt 🙈 Ska prova osaltat någon annan gång, men jag tycker inte att det här smöret gav en så salt smak ☺️
AnnasLCHF

#3 - - Anonym:

Hej,
jag är en tjej som precis börjat min viktminskning med lchf. Jag vill bara säga att jag är verkligen imponerad över din resa och har dig som en utav mina förebilder :)
Jag har 2 frågor dock

1. Hur har resultatet blivit på ben och rumpa fronten? Är du nöjd? kulle du kunna tänka dig att visa med någon bild på bloggen? :)
2. Denna är lite pinsam, men nu när jag är så stor så vägrar jag använda string för att jag inte är nöjd med min rumpa. Dock när jag väl gått ner i vikt så kan jag tänka mig att testa det. Kände du likadant?

Svar: Hej!
Tack så mycket :-D
1. Jag har väldigt många före/efter-bilder under kategorin "Motivation". Jag är personligen inte bekväm med avklädda bilder och kommer därför inte lägga ut någon sådan. Jag har fortfarande celluliter precis som över 60% av alla kvinnor (säkert fler) :-)
2. Jag tycker att du ska ha de trosor som du känner dig bekväm i. Vissa trosor är skönare än andra, så är det bara. Du får helt enkelt känna efter själv och köpa de trosor du tycker passar :-)
Kram!
AnnasLCHF

#4 - - Anonym:

Sukrin mellan, är det som typ Flor Sötrix (florsocker variant lchf)?

Svar: Ja det stämmer :-) Det blir inga "kristaller" i smörkrämen av det ;-)
AnnasLCHF

#5 - - Anonym:

Sukrin melis menar jag.

Svar: Förstod det 😃
AnnasLCHF