LCHF-Veckomeny
Hej på er!
Jag har experimenterat i en vecka genom att väga/mäta min mat.
Mina måltider har varit relativt strikta. Jag äter inte frukost av den enkla anledningen att jag sällan är hungrig innan 12.
Jag använde mig av kostbevakningen för att räkna ut energiprocenten för varje dag.
Måndag:
Lunch: 140 g bacon, 1 burk hela champinjoner (ca 170 g), 1 liten gul lök, 2 salladsblad, 4 romanticatomater

Middag:
170 g sidfläsk, 1/2 gul lök, 1,5 dl grädde
Skär löken i lagom stora bitar. Stek i smör tills löken är mjuk. Slå på grädde och låt sjuda tills grädden tjocknar. Salta och peppra.
Skär löken i lagom stora bitar. Stek i smör tills löken är mjuk. Slå på grädde och låt sjuda tills grädden tjocknar. Salta och peppra.

Energiprocent:
15% Protein
80% Fett
5% Kolhydrater
Tisdag
Lunch: 3 ägg, 1/2 tomat, 80 g riven gräddost, 140g champinjoner, 2 salladsblad, 4 romanticatomater, 50g smör

Middag: 140g bacon, 150 g smörstekta vaxbönor

Energiprocent:
14% Protein
83% Fett
3% Kolhydrater
Onsdag
Lunch: 3 ägg, 75 g smör, 2 salladsblad, 4 körsbärstomater, 6 skivor gurka

Middag: 200g falukorv, stektk i smör, 200g brysselkål stekt i smör, serverades med 75 g smör

Energiprocent:
11% Protein
84% Fett
5% Kolhydrater
Torsdag
Lunch: 180g paprika, 200g gräddstuvad köttfärssås, 30g ost, 4 körsbärstomater, 2 salladsblad, gurka

Middag: 150g sidfläsk i bit, 1,25dl grädde, 50 g champinjoner

Energiprocent (missnöjd med dagens fördelning)
25% Protein
68% Fett
7% Kolhydrater
Fredag
Lunch: 140g Bacon, 150g Broccoli, 70g smör

Middag: Korvstroganoff med grönsaker

Energiprocent:
9% Protein
87% Fett
4% Kolhydrater
Lördag
Lunch: 4st mortadellapizzor (använde mortadella som pizzabotten)

Middag: 140g bacon, 70 g lök, 3 dl grädde, riven zucchini

Energiprocent
20% Protein
73% Fett
7% Kolhydrater
Söndag
Lunch: 4 ägg mosade i ca 70g smör

Middag: 100g falukorv, 50g lök, 2,5dl grädde, 100g riven Smörstekt zucchini

Energiprocent
9% Protein
87% Fett
4% Kolhydrater