Farbror doktorn

Igår var jag hos läkaren.

Jag har under en längre tid känt mig annorlunda.
Till och med mina nära och kära har känt en förändring.

Mina symtom är:
Trött/Slö
Oengagerad
Sur
Raseriutbrott
Utebliven mens
Håravfall
Viktuppgång (5kg på typ 2 veckor och kan pendla 2kg på bara en dag)
Seg i huvudet

Vi tog prover.
Det kan vara problem med min sköldkörtel, brister av något slag eller så trodde han att jag hade en utmattningsdepression.
Personligen tror jag inte att det är en utmattningsdepression, men jag är ingen läkare.

Så fort han får svar på mina prov kommer jag få veta vad det är för fel på mig.
Hoppas att det är lättåtgärdat så jag kan bli mig själv snart igen!

#1 - - Kari:

Uff dette høres ikke bra ut Anna. Ta det rolig og slapp av, håper du blir frisk snart!

Svar: Tack, det hoppas jag också! Kram
AnnasLCHF

#2 - - linda:

låter verkligen som sköldkörtelproblem. jag har också fel på sköldkörteln och jag kände mig slö, låg, tappade sjukt mkt hår, oengagerad, inte stresstålig alls, gick upp vikt, ont i kroppen och låg morgontemperatur (35,7-36,2). när jag tog min första levaxin-tablett så var det som att lämna en bubbla och komma ut i verkligheten. vilken skillnad! MEN!! jag fick tyvärr tillbaka tröttheten, låg morgontemp och värk i lederna igen trots bra tsh-värde enligt läkaren. jag kontaktade då en näringsterapeut och gjorde en håranalys och jag hade många näringsbrister i kroppen. så lita inte blint på läkarna, lyssna på din kropp. du kan t.ex. få svårt att bli gravid om du har för låg temperatur i kroppen. hoppas du mår bättre snart! kram och tack för en fin blogg!

Svar: Jag tyckte också att det verkligen lät som det men ack så fel jag hade. Provsvaren kom tillbaka och jag har ingen brist av något slag och inte heller är det fel på min sköldkörtel. Ska prova att gå till en annan läkare och se om den kan reda ut vad som är fel på mig :-) Nästa steg blir en näringsterapeut men jag tycker att jag håller koll på att jag får i mig allt jag behöver. Vi får se hur det blir :-) Ska hålla er uppdaterade. Tack för tips! Kram
AnnasLCHF

#3 - - Katarina :

Sådär mådde jag när jag hade underfunktion av sköldkörteln. Jag misstänkte att det var det som var problemet men läkaren ville förklara mina symtom beroende på annat. Hon gick ändå med på att ta sköldkörtelprover och visst behövde jag Levaxin. Har ätit det i 5 år nu och ligger bra. Man får tjata lite för att få den dos man verkligen mår bra av. Många läkare slutar höja dosen så fort man ligger inom referensvärde men många mår bättre av att ligga lite pressat i TSH (dvs runt 1). Jag känner av det så fort jag svänger upp mot 3-4, vilket egentligen är inom referensvärdet. Hoppas du får svar och behandling snart!

Svar: Låter ju toppen att du stod på dig och fick igenom ett test! Skönt att medicinen hjälpte dig så bra :-) Tyvärr visade mina provsvar inte någonting. Jag är tydligen frisk som en nötkärna.
Måste hitta ett annat sätt att förklara mina grova symtom. Jag ska gå till en ny läkare och se vad den tror att jag kan lida av :-)
Kram!
AnnasLCHF