Utvärdering: Julbord 2016

Okej hörrni, håll i hatten:  Det gick jättebra på julbordet igår!
 
Jag åt ganska mycket mat men det blev inte alls "hjälp mina byxor spricker om jag inte knäpper upp dom snart".
Det känns riktigt skönt att veta att jag klarar av att äta buffé emellanåt.
Inget jag kommer att göra ofta, det är onödigt att utmana ödet, men någon gång ibland skadar det inte att testa sina gränser.
 
Dock skulle jag aldrig testa mina gränser med bröd, socker eller choklad.
Det skulle kunna få förödande konsekvenser och om jag klarat mig utan i över 4 år så behöver jag inte testa nu.
 
Hur gör ni till jul/andra högtider?
Gör ni avsteg eller är ni "all in" som jag?
 
 
#1 - - Anonym:

Bra jobbat! Skönt att det gick så bra med julbordet 😊 Jag har varit sockerfri i en månad. Å nu snurrar tankarna varje dag om jag ska göra ett planerat avsteg på Julafton eller inte. Ibland säger hjärnan: fortsätt vara sockerfri, det kommer inte gå att bara äta en dag, du kommer spåra ur totalt å gå upp 5-8kg till januari. Å motivationen att börja om kommer inte vara så stark som den är nu. Medan den andra hjärnhalvan säger: Unna dig några dagar, å ät allt du gillar, å njut av Julen. Tänk va grå å trist Julaftonen kommer bli utan alla godsaker. Å så är du stenhård dom andra dagarna, då kommer dina undantag inte spela någon roll i det stora hela. Då får man det bästa.

Denna konflikt ha jag i hjärnan flera gånger varje dag!! Jag håller på bli tokig snart. Har du några tips på vad jag bör göra? Å hur gjorde du med Jularna i början av din Lchf resa? Tack för bra blogg /Frida

Svar: Gör det inte! Håll dig sockerfri! Det är värt det! I början av min sockerfria karriär bakade jag faktiskt substitut. Jag har provat ALLT (som fanns då) och ingenting var särskilt gott men jag behövde ha en snuttefilt att falla tillbaka på ifall att suget skulle ta över. Min första jul tillät jag mig själv att äta clementiner (på så sätt kunde jag hålla mig på banan) . Nu för tiden brukar jag koka min fudge (http://annaslchf.se/2014/november/fudge.html) så jag har något att ta till ifall suget blir för stort (mycket bättre än att gå loss på min älskade mormors goda kakor och rullrån). Man får testa sig fram och hitta ett hållbart sätt som fungerar för en själv. Det bästa är ju ändå att LCHF-mat och jul passar så bra ihop. Om man vill kunna stå emot kan man ju också äta sig proppmätt av den goda julmaten :-)

Lycka till! Kram
AnnasLCHF

#2 - - Emelie:

Här blir det inga avsteg! Jansson av kålrabbi, egen rödbetssallad och inget godis. Ser faktiskt fram emot att klara detta.

Svar: Med den inställningen kommer det gå galant för dig :-D kram!
AnnasLCHF