Förberedelser

Tänk om man alltid kunde ha det så fint som man har efter en storstädning.
Vi ska försöka hålla det så fint som vi har nu ett tag, hoppas det håller längre än en vecka.

Eftersom jag knappt vågat använda köket sen i lördags ligger jag efter med matlådorna.
Jag har lagat en i taget och är rädd för att det kommer bli så den här veckan.
Men omväxling förnöjer antar jag?
Det är ju inte alls lika skönt som att ha allting färdigt.
Veckan är fullspäckad så vi får se om jag hinner laga matlådor sent ikväll kanske.

Hur gör ni med matlådor?
Lagar ni storkok på söndagar så ni har resten av veckan?

 
#1 - - Carro:

Jag lagar middag varje kväll :) har små barn och en ganska liten frys och behöver helst parera in så att det inte blir köttfärs den dagen barnen fått köttfärs på dagis tex. Men middagen på kvällen räcker alltid till lunch dagen efter till både mej och min man och ibland blir det även en matlåda som läggs i frysen.

Svar: Middag lagar jag också varje dag :-) Det är bara matlådorna som jag försöker komma undan genom att bara laga en gång per vecka ;-) Förstår att man vill försöka variera barnens mat så mycket man kan :-) Du är iaf en matlådetjej precis som jag ;-) Kram!
AnnasLCHF

#2 - - Petra:

Vi lagar middag varje kväll, (förutom några dagar i veckan då vi äter rester), och vi har alltid med matlåda till jobbet, både min man och jag. Vi har 3 barn och lagar alltid mycket varje gång så det blir alltid någon portion över. Min makes matlåda är prio nr 1, för jag kan leva på kokta ägg med majonnäs till lunch i värsta fall:).
Jag köper väldigt sällan lunch i affären och OM jag gör det blir det oftast någon värmande soppa.

Svar: Middag lagar jag också varje kväll, men det är luncherna jag förbereder på söndagar :-) Skönt att ni är överens om vem som ska få matlådan och vem som ska få ägg. Det är inte ofta jag köper lunch ute heller. Dels för att det är svårt att hitta något som man håller sig mätt av och dels för att det ofta kostar för mycket för en sketen köttbit med smör xD Kram!
AnnasLCHF

#3 - - Nette:

Hej. Förr, när jag hade lång pendlingsväg till jobbet försökte jag ta några timmar på söndagen och planera och laga så mycket som möjligt. Inte så lätt alltid då vi är fem i familjen varav två tonårskillar. Men eftersom det är aktiviteter varje kväll var det skönt att ha det mesta förberett. Idag jobbar jag närmare mitt hem och hinner oftast laga mat i veckorna. Försöker laga så att det finns minst en låda till mig dagen efter och gärna en extra till det barn som behöver det bäst efter skolan. Jag har alltid en laddning lchf-matlådor klara i frysen att ta till om det kniper. Bara jag äter 100% lchf i familjen. Men jag lagar alltid lchf som bas och kompetterar med potatis eller ris till de som vill ha. Att skriva veckomatsedel har sparat mycket tid genom åren, särskilt när barnen var i dagisåldern och jag jobbade skift.

Svar: Ja! Veckomatsedel är det bästa som hänt mig! (och jag har inga barn än). Man sparar så mycket tid och pengar på att veta vad man ska laga. Då slipper man impulshandla utan kan storhandla långt i förväg :-)
Kram!
AnnasLCHF