Vi är med hus!

En dröm har äntligen gått i uppfyllelse!
Den 5e december flyttar jag och min sambo till hus.
Huset byggdes år 1890 (utbyggt senare) och det är helt magiskt.
Det är charmigt och välrenoverat, precis vad vi letade efter.

Jag är av den otåliga typen.
Jag vill flytta NU, inte sen utan NU.
Det är massor att förbereda inför flytten (bland annat sälja lägenheten).

På söndag ska jag börja rensa ur våra skåp i och garderober. Man måste ju börja någonstans.

Så, nu vill jag ha era bästa tips inför flyttpackning.
När är det lagom att börja packa och hur ska man kunna bestämma vad man vill spara och vad man vill slänga?

Här kommer en liten sneak peak på vårt(!) hus.

#1 - - Carro:

Har flyttat några gånger och mitt tips är att att rensa rejält i förråd mm. Lådor som inte öppnats på flera år kan man skänka eller slänga för det är saker som man ändå inte kommer använda utan som även i det nya hemmet kommer stå i förrådet.
Packa sånt som ni inte använder på daglig basis tex böcker, prydnadssaker, kanske filmer, med tanker på att du flyttar på vintern så packa alla sommarkläder. :kr

Svar: Tack Carro! Ska börja redan nästa vecka, bara 10 veckor kvar tills det bär av :-D Kram!
AnnasLCHF

#2 - - Catrin:

Stort grattis till husköpet!!
Kram!
// Catrin

Svar: Tack så mycket Catrin :-) Kram!
AnnasLCHF

#3 - - Anonym:

Jag har flyttat 19 gånger i mitt liv och kan nog säga att jag lärt mig en del tips och tricks. A och O är att börja packa ned saker i god tid innan, det tar mycket längre tid än vad man tror att gå igenom skåp och lådor.Mycket viktigt är också att märka varje låda med innehåll men även att skriva på vart i den nya bostaden lådan ska ställas, exempelvis kök eller förråd. Även om du själv vet villa ssker som ska vart så vet kanske inte flytthjälp det.
Mitt bästa tips är att packa så mycket som möjligt i god tid men att spara en uppsättning tallrikar, glas, bestick och kokkärl som räcket precis för antalet personer i hushållet. Samma sak gäller handdukar, lakan och toalettartiklar och kanske någon favoritbok eller gosedjur till barnen (ifall man har det). Dessa saker används sista veckan/veckorna innan flytten och packas sedan ned i en särskild låda som märks med exempelvis "nödvändigt". Den lådan bli det sista man packar ned och det första man packar upp. Jätteskönt att ha allt man behöver till första kvällen på nya stället, utan att behöva gå igenom alla andra flyttkartonger på en gång.
Lycka till med flytten och nya huset! 😊

Svar: Tusen tack för dina tips! Kommer verkligen ta tillvara på dem :-D Kram!
AnnasLCHF

#4 - - Ulrika:

Ett litet tips om att flytta; när jag flyttade från Sthlm till Småland, packade jag så mycket jag kunde i lådor. På flyttdagen bjöd jag in ca 10 pers som hjälpte till att fylla lastbilen. Serverade frukostbuffé o sen var det bara att låsa o lägga nyckeln i boxen. På plats i Småland väntade 10 nya o pigga personer. Vi tömde bilen o bar in allt på mindre än 45 minuter! Sen ägnade vi resten av kvällen till att grilla o bara umgås. Enklaste flytten någonsin!

Svar: Va skönt att du hade så bra hjälp! :-D Vilka vänner :-) Kram
AnnasLCHF

#5 - - Therese:

Säger som ovan, rensa rensa rensa! Alltid lika jobbigt när man flyttat klsrt och hittar massa kartonger med "skräp" i som kanske inte alls passar in i nya hemmet.
Ett annat tips är att tänkt efter innan du packar i banankartonger, som innehåller massvis med bekämpningsmedel som lätt överförs till textilier..
Packa i påslakan, ryggsäckar, resväskor mm för att slippa köpa massa kartonger.
Ett annat misstag jag gjorde mot slutet av flytten var att skriva "diverse" på kartongerna, inte uppskattat när det var dags att packa upp. 😊

Svar: Banankartonger ska jag inte använda mig av! Tack :-) Det är så roligt att ni delar med er av era missar, diverse kommer inte skrivas på en enda kartong xD Kram!
AnnasLCHF

#6 - - Hanna:

Brukar använda mig av 1-års regeln. Har jag inte använt något på 1 år så skänker jag bort det/slänger. Har man inte använt något på den tiden så kommer man sannolikt aldrig göra det.
Mitt nästa tips är att märka kartongerna med ALLT som är i. Man glömmer vad man stoppade i vilken låda! Grattis till husköp 🙂

Svar: Bra tips! Ska försöka tänka lite extra och slänga onödiga saker :-) Tack! Kram
AnnasLCHF

#7 - - Elin:

Åh så underbart att se fram emot! Älskar min brasa på vintern!

Om ni har kallförråd/vind i huset är ett tips att köpa riktiga plastlådor med täta lock (inte IKEA/samla) för förrådsgrejer, flyttkartonger blir fort mjuka av fukt och går inte att stapla. men elgrejer funkar inte i kallförråd, eller färg...

Om ni har flyttfirma (REKOMMENDERAS!) så brukar man kunna låna bra kartonger gratis, köp annars kartonger med stadig kartong och uppvikt dubbel botten, tex bauhaus. stapla 3 kartonger högt med kartonger som ska till samma rum så kör de på pirra.

Köp packpapper till sköra grejer på tex biltema, tidningspapper blir man så svart och torr om händerna av.

Lycka till!

Svar: Tack så jättemycket för alla dina smarta tips!! :-DDessa kommer jag verkligen att ta tillvara på :-)
Kram!!
AnnasLCHF