Parmesanpanerad fisk med blomkålsmos
De hade extrapris på fryst torskfilé för ett tag sen och då passade jag på att köpa utan att egentligen bestämt mig för vad jag skulle göra med fisken.
Idag kom jag på vad jag ville göra.
4 portioner
4 tinade eller färska fiskfiléer (jag hade torsk)
2 ägg
Ca 50g riven parmesan (läs på påsen så det inte är annat än riven parmesanost i om du inte river egen)
Salt
Peppar
Smör
Blomkålsmos 4 portioner
1 blomkålshuvud
Salt
Gör så här
Börja med blomkålsmoset.
Dela blomkålshuvidet på mitten och bryt sedan i mindre bitar.
Lägg i väl saltat vatten och när vattnet kokar sätter du timern på ca 7-10 minuter.
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av i kastrullen en stund innan du mixar med stavmixer (vill du mosa med gaffel måste du koka blomkålen längre, detsamma tror jag gäller om du vill använda elvisp).
Salta och peppra fisken rikligt.
Vänd den sedan i ost, ägg, ost.
Salta och peppra ytterligare (jag använde hur mycket salt och peppar som helst men ändå fick jag och sambon krydda extra).
Stek fisken i rikligt med smör.
Jag stekte dem ca 3 minuter på varje sida (inte på högsta värmen).
Servera den panerade fisken med blomkålsmoset och smör.

Oh, det får jag testa på fisken jag tänkte laga idag. Ost, ägg, ost. Got it!